Konyhák

Konyhák

A legtöbb édesanya, s manapság egyre több férfi is sok időt tölt a konyhában, így az sem mindegy, milyen konyhabútor várja, amikor nekilát ebédet, vacsorát készíteni. Nem elsősorban az a fontos, hogy a konyhabútor trendi, stílusos legyen (bár ez sem elhanyagolható szempont), mert egy konyha esetében ezeknél sokkal lényegesebb szempont a praktikusság. Egy konyhabútor ugyanis munkaeszköz, tehát olyan tulajdonságokkal és funkciókkal kell bírnia, melyek megkönnyítik a konyhai munkát.

A konyhabútorok meghatározó része a frontfelület, ami készülhet
- laminált lapból, 2mm-es ABS élzárással, függőleges, illetve vízszintes száliránnyal,
- különböző marásmintájú MDF lapból,
- tömör fából (fenyő, bükk, tölgy stb.),
- furnérozott sík ajtólapokból (juhar, cseresznye, tölgy, trópusi fa, kétszer késelt furnér stb.), de akár
- magas fényű akrilajtókból is.

A bútor oldalait 18mm vastag bútorlapból készítjük. Az élzárás 0,4-es ABS-sel történik. A szekrény hátfala leggyakrabban 3mm vastag farostlemez. A szekrénytest lábakon áll, ezért nem érintkezik a padlóval, így felmosáskor nem dagad meg a bútorlap. A munkalap jó kopásálló, jó sav- és lúgálló, jól bírja a magas hőmérsékletet. A vastagsága 28 vagy 38mm. A munkalapokat összemarással illesztjük egymáshoz, így nincs szükség a régebben használt illesztő fémprofilra. A munkalap sík felülete ezáltal esztétikusabb és könnyebben tisztítható.

A vasalat igény szerint lehet hagyományos fióksínes megoldású, fém fiókoldalas, lassítós fiókos, tandemboxos (BLUM, LAMA, HETTICH, FDS).

1. 2.